Pretty Up

Pretty Up

Your beauty schuurtje

Online agenda

HENNA BROW

Henna Brows, de nieuwste trend op het gebied van wenkbrauwen.
Wij hebben een cursus gevolgd bij de wenkbrauw specialisten van Nederland  en kunnen ons Mrs. Highbrow Browartist noemen.
We werken met de beste producten op het gebied van Henna, het merk Dyōtics.


Nu de wenkbrauw zo letterlijk in het middelpunt staat, is de opmars van brow henna niet te stuiten. Logisch, want dit innovatieve product kan zorgen voor perfecte wenkbrauwen, die langer dan een dag blijven zitten. Maar weer niet zo lang als permanente make-up – voor als dat een brug te ver is. Wenkbrauwhenna is een perfect product om wenkbrauwen donkerder te maken. En je kunt dun bezaaide brows voller laten lijken. Omdat niet alleen de haartjes donkerder worden, maar omdat de huid ook wordt meegekleurd en de wenkbrauw daardoor veel strakker oogt. Er wordt vaak gedacht dat je met wenkbrauwhenna een geheel nieuwe vorm kunt creëren, maar dat is een misverstand. Henna pakt namelijk niet op huid waar zich geen haartjes bevinden. Daar kan het hooguit een dag of twee zichtbaar blijven.

 

Patch test (Pure noodzaak):
Als browartist maken wij jou wenkbrauwen nog veel mooier. Dus je moet er niet aan denken om een allergie te ontwikkelen na een Henna Brow treatment. De enige manier om dit te voorkomen is dus door een patch test te doen. 
Een patch testis een methode om te ondekken of een product of ingrediënt wel of geen allergie uitlokt op iemands huid.
Om een opbouwende allergie te voorkomen adviseren wij om 5 weken te laten zitten tussen de behandelingen. 

Hoe lang blijft brow henna zichtbaar? 
Wenkbrauwhenna kleurt de haartjes voor zo’n vijf weken, de afdruk op de huid blijft 5 tot 14 dagen zichtbaar. Langer kan eigenlijk niet, omdat de opperhuid zich constant vernieuwt. Hoe lang de henna precies zichtbaar is op de huid, hangt van verschillende factoren af en verschilt per huidtype en lifestyle. Zo is het reinigingsregime van jouw klant van invloed. Hoe meer er wordt geboend en gescrubd, hoe eerder de kleur zal vervagen. En ook een vette huid versnelt dit proces. Een advies om er zo lang mogelijk plezier van te hebben, is daarom om de wenkbrauwen zo min mogelijk te reinigen en nat te maken.

Waarom je voor henna moet kiezen:

 • Iemand heeft redelijk volle wenkbrauwen, maar wil ze graag meer uitgesproken. Door de afdruk van de henna op de huid lijken de wenkbrauwen veel voller.
 • Iemand heeft dun bezaaide wenkbrauwen, en wil een iets meer aanwezige wenkbrauw.
 • Als er wat kale plekjes tussen de wenkbrauwen zijn, kun je deze mooi opvullen met henna. Uiteraard verf je de hele wenkbrauw.
 • Mensen die zelf slecht zijn met make-up, maar die een paar dagen perfecte wenkbrauwen verlangen. Bijvoorbeeld voor een feest.
 • Wenkbrauwhenna geeft een langduriger resultaat dan gewone verf.

Wanneer adviseren wij géén henna? 

In een paar gevallen is het beter om geen brow henna te gebruiken. Wij willen jou als klant de beste service en mooiste brows bieden. 
Dus soms is het beter is om te kiezen voor een andere verf, of helemaal geen verf. 

 

Wenkbrauwhenna raden wij af: 

 • Wanneer de huid geïrriteerd is, of bij wondjes in en rond de wenkbrauwen. Bij een gehavende huid is er meer kans op een allergische reactie.
 • Bij een erg vette huid. De henna verdwijnt dan helaas snel van de huid
 • Als er sprake is van een allergie voor of een gevoelige reactie op wenkbrauwverf. 
 • Als jouw klant jonger is dan 16 jaar. 
 • Bij zeer dunne of korte wenkbrauwen. we kunnen namelijk geen stuk aan de wenkbrauwen verven, maar je kunt ze ook niet heel veel breder maken en op plekken waar geen haar zit, pakt de henna namelijk niet. Pakt de henna wel? Dan nog zie je veel kleurverschil ten opzicht van plekken waar wel veel haar zit. Bovendien vervaagt henna snel van huid waar geen haartjes zitten. 
 • Als jouw klant zwanger is. Het is niet bewezen dat het schadelijk is voor de baby. Maar net als bij gewone haarverf wordt dit afgeraden tijdens de zwangerschap. Onder invloed van hormonen kan de huid gevoeliger reageren. Ook op een eventuele allergie. Zeker tijdens een zwangerschap is een allergische reactie extra vervelend.
 • Vlak voor een zonvakantie. De eerste 24 uur wordt direct zonlicht op de wenkbrauwen afgeraden. En zolang de henna op de huid zit, liever niet vol in de zon, omdat dit een allergie kan uitlokken. Tenzij er een hoge factor wordt gebruikt.